Könyveim ára egységesen 28.90 euro.

 

Hogyan történik a megrendelés és a könyv elküldése a vevőnek?

 

Válassza ki, hogy melyik könyvre van szüksége, majd küldjön nekem egy e-mailt, melyben adja meg:

-       a könyv címét

-       a megrendelő nevét

-       a megrendelő számlaszámát

-       a megrendelő e-mail címét

 

 

 

A könyv címe miért szükséges? Nem szorul magyarázatra: azért, hogy tudjam, melyik könyvet küldjem el? Önnek mire van szüksége?

 

A megrendelő neve: Tudjam, hogy kinek küldöm el a könyvet?

 

A megrendelő számlaszáma: hogy tudjam, a megtörtént-e? Ahogy megjelenik a számlámon, hogy az Ön által megadott számláról a kifizetés megtörtént, a lehető legrövidebb idő alatt elküldöm Önnek a megrendelt könyvet.

 

A megrendelő e-mail címe: hogy tudjam, hová küldjem a könyvet?

 

 

Az a legjobb megoldás, ha a megrendelő neve, címe és számlaszáma ugyanazé a személyé.

 

 

 

Miért ezt a módszert részesítem én előnyben?

 

Korábbi  és itteni tapasztalataim is azt mutatták, hogy bár számomra ez igényli a legtöbb munkát, de mindenki számára ez a leggördülékenyebb és legbiztosabb megoldás.

 

A köztes, úgynevezett virtuális bankokkal nekem is volt már problémám és sajnálatos módon a vevőimnek is.

 

Ki szereti azt, amikor a számlájáról több pénzt vonnak le, mint kellene?

És ki szereti azt, amikor meg szeretne venni valamit, elutalja a pénzt. A pénz pedig nem ér el a címzetthez vagy csak hosszú idő után?

Mindkét eset megtörtént velem az évek során. Az a legkellemetlenebb mindenki számára, ha kívülálló okok miatt elnézést kérni egymástól vagy megrendül a bizalom.

 

 

 A gyógynövények használatához pár dolgot el kell mondani.

 

1.   A gyógynövények annyiból hasonlóképp viselkednek a szintetikus szerekkel, hogy mint azoknál is nem viselkednek minden embernél egyformán. Mit jelent ez? Ahányan vagyunk, annyifélék vagyunk. Tehát ami az egyik emberre hat, az a másikra nem. Ha kipróbálunk egy növényt, ajánlatos legalább pár napig folyamatosan használni azt. Ha nem értük el vele a kívánt hatást, próbáljunk ki egy másikat.

2.   Mindig tartsuk be az előírt dózist, mennyiséget. Ha többet használunk, azzal vagy nem érünk el jobb hatást, vagy /egyes növényeknél/ ellenkező hatást érünk el, amit várunk, vagy a legrosszabb esetben meg is mérgezhetjük magunkat.

3.   Az egyes növények adagolása nem egyezik meg a különböző betegségek esetén. Például ha zsályát használunk szájöblögetésre, akkor nagyobb adagból készítünk forrázatot, mint akkor, ha teaként megisszuk. Ha az öblögetésre adandó adagból főzünk teát és azt megisszuk, nem kívánt mellékhatás jelentkezik majdnem biztosan. Tehát: tartsuk be az adott betegséghez előírt adagolást!

Könyveimről

Műveim a különféle emberi betegségek ellen felhasználható gyógynövényeket tartalmazzák.

 

Következzen néhány tudnivaló a könnyebb eligazodás érdekében.

 

 

Címük:

mindig a betegség neve, amely elleni gyógynövények leírását tartalmazza. Több dokumentum viselheti ugyanannak a betegségnek a nevét, ha az adott betegség ellen több száz növény létezik. Ilyenkor: betegség neve + 1, 2, 3, stb. Ezek mind különböző tartalmúak. Vannak azonos tartalmú művek különböző neveken. Ennek az oka az, hogy a betegségeknek is több nevük lehet. Van egy orvosi nevük és van/nak/ köznapi neve/ik/ is. Függően attól, hogy ki mennyire szakértő a maga betegségében /ismeri az orvosi nevet/ vagy milyen korú, melyik tájegységben él, a betegség különböző neveit ismerheti. Ezért -igyekezve mindenkit kiszolgálni -megtalálhatják ugyanazt a betegségek különböző nevek alatt. Ez a weblap mindenkinek szól, akinek szüksége van a gyógyulásra. Mindenki lehet beteg: idős és fiatal, férfi és nő, tanult ember és képzetlen, falusi és városi stb.

 

Ha megnyitnak egy könyvet, mit találnak benne?

A betegség ellen felhasználható növényeket részletezve. A növényeket nem fontossági sorrendben írtam le, hanem a hivatalos magyar név szerint, abc-sorrendben.

 

1. A növény hivatalos magyar neve /amelyiknek van/ és tudományos neve.

 

2. Hatóanyag:

az emberek többsége -magam is-, szereti tudni, hogy mit tartalmaz, amit bevisz a szervezetébe. Másrészt: ha nem jut hozzá valaki egy növényhez, ami segítene rajta, egy másik, amelyiknek hatóanyaga azonos vagy hasonló szintén megoldást nyújthat.

 

3. Elterjedése:

itt azok a kontinensek vagy kontinensrészek találhatók, ahol az adott növény él. Fontosnak tartottam, hogy ne csak a közép-európai vagy európai növényekkel foglalkozzam, hanem a távolabb élőkkel is. Magyarul beszélő ember a Föld minden részén él. Ha pl. egy Kanadában élő ember olvassa könyveim valamelyikét, gondját nem enyhítik a közép-európai növények, amikhez ő nem juthat hozzá Kanadában.

Élőhely:

milyen jellegű helyen él a növény /például: száraz terület, trópus, mocsár, szikla stb./ Sok növény hasonlít egymásra. Ilyenkor segítség lehet -főleg ha magunk akarjuk gyűjteni őket-, ha tudjuk, hogy az adott növény nem bírja pld. a száraz helyet. Így nem gyűjtünk be esetleg egy más növényt, ami kedvezőbb esetben nem hat betegségünk ellen, rosszabb esetben viszont mérgezést okozhat.

 

4. Felhasználható részek:

mint gyökér, szár, levél, virág, termés, mag, kéreg, illóolaj, gyanta. Fontos tudni, hogy egy növénynek melyik része gyógyhatású. Vannak olyan növények, melyeknek több részét is felhasználjuk /pl. fekete bodza kérge, levele, virága, termése/, de ezek mindegyike más-más betegségek ellen hat.

 

5. Gyógyászati hatás, felhasználás:

itt azt írtam le, hogy az adott növény milyen gyógyhatással bír /pl. vírusölő/, milyen betegség ellen hat /pl. torokgyulladás/. Részletesen megtalálható itt, hogy a növény részei /gyökér, szár, stb./ és különböző elkészítési módjai /tea, kivonat, tinktúra, stb./ milyen betegségeket gyógyítanak. Néhány sorban azt is leírtam, hogy a homeopátia mire használja az adott növényt.

 

6. Adagolás:

- az adott növénynél leírt adagolás mindig csak arra a betegségre vonatkozik, ami a könyv címe és nem másra!

Ezt fontos tudni, mert: pl. egy gennyes sebem van, ezt gyógyítom a "gennyes sebek" című könyvben található valamilyen növényből készített borogatással. A borogatás vagy fürdő mindig egy erősebb, töményebb főzet, mint amit egyéb esetekre ugyanabból a növényből készítünk. Ha valaki felfedezi, ez az adott növény jó gyomorfájás ellen is, eszébe ne jusson a borogatásra szánt főzet erősségével azonos teát inni, mert ez gondot, súlyos esetben mérgezést okozhat. 

Megoldás: egy adott betegség ellen mindig a betegségnek megfelelő adagolást alkalmazzuk.

 

- Főleg belsőleges /szájon át/ alkalmazásnál fontos: pontosan tartsuk be az adagolást! A kevesebb valószínűleg nem elég. A több nagy valószínűség szerint nem gyógyít gyorsabban, sőt egyes növények esetében új problémákat vagy mérgezést okozhat!

 

7. Vigyázat:

ezt a fejezetet kimondottan a figyelem felkeltésére vastag, piros, nagy betűkkel írtam, mert fontos tudnivalókat tartalmaz. Egyes növényeket ugyanis adott betegségben szenvedők vagy adott állapotban levők nem használhatják, különben súlyos bajt okozhatnak. Mit értek állapot alatt: azt, ami nem betegség, csak jellemző valakire. Legtöbb esetben a gyerekeket és a terheseket említem meg itt. A gyerekek számára sajnos sok hatóanyag káros vagy erős hatású lehet. Ezek mérgezést, betegségeket, fejlődési rendellenességeket okozhatnak náluk, így a legjobb, ha ezeket elkerülik. Keressünk számukra más hatóanyagot tartalmazó növényt. A terhesekre hasonlóak vonatkoznak, hiszen bennük egy gyerek fejlődik, aki mindenből részesedik, amit az anya magához vesz. Így, amikor azt írom, hogy terhesek ne alkalmazzák az adott növényt, azt értem alatta, hogy bár az anyának jót tesz, a magzatra nézve azonban káros hatású lehet, sőt némely esetben a terhesség abbamaradását, abortuszt okozhat.

 

 

 

 

 


Created with Mozello - the world's easiest to use website builder.

 .